Sebzeli Erişteler kaynar tuzlu suda haşlanarak pişirilir. Pişirme süresi genellikle 5-7 dakika kadardır; erişteler suyun yüzeyine çıkınca pişmiş demektir. Haşlanan erişteler süzülerek, soğuk su ile durulanır.
Ev yapımı yöresel sade eriştemizin içeriğinde un, yumurta, tuz ve içme suyu yer alıyor. Sebzeli Erişte yapılırken oluşturulan hamur dinlendirildikten sonra yufka gibi açılıp yöresel tekniklerle kesilip, kurutulur.
Genellikle kış ayları düşünülerek hazırlanan bir Anadolu geleneği olan erişte, doğru malzemeler kullanıldığında A, B1 ve B2 vitamini açısından zengin bir besindir.
Sebzeli Erişte günümüzde her zaman lezzetle yenilebilen, yapımı çabuk ve kolay olan bir bakliyattır.
Serin ve kuru yerde saklayınız. Güneş ışığından koruyunuz.
Sade Erişteler kaynar tuzlu suda haşlanarak pişirilir. Pişirme süresi genellikle 5-7 dakika kadardır; erişteler suyun yüzeyine çıkınca pişmiş demektir. Haşlanan erişteler süzülerek, soğuk su ile durulanır.